Skoven er våd – har du de rette dæk?

Efter en mild og våd vinter er Hareskoven drivende. Det betyder, at de dæk, der f.eks. fungerer for dig, når skoven er tør, skal skiftes til noget andet.

Der findes ingen præcis formel, som giver dig det perfekte dækvalg, men der er nogle tommelfingerregler.

1. Knopper: Store knopper er til mudder og små knopper er til mere tørre eller frosthårde forhold.

2. For/bag: Lidt højere knopper foran og gerne knopper med bideflader på langs i dækkets retning. Bagpå kan du slippe af sted med mindre knopper, og de må gerne stå mere ‘på tværs’ af dækket.

3. Bredde: Jo mere jævn og tør overflade, du kører på, jo smaller dæk kan du køre med. Og smalle dæk er alt andet lettere og dermed hurtigere at accelerere op i fart. Men er der meget ujævnt, glat eller smattet, gør de dig hurtigere træt og giver mindre kontrol. Her er brede dæk en bedre løsning.

4. Dæktryk: Jo lavere dæktryk, jo mere flydende (og typisk også hurtigere)  cykling . Faren er, at lukke så meget luft ud, at du kan slå en kant (f.eks. en rod) igennem dækket, så slangen bliver klippet (et snakebite). I ekstreme tilfælde kan dækket endda ‘rulle’ af fælgen. Med mindre du er meget tung eller let, så prøv med lige under 20 psi foran og lige over bagpå. Det er næsten med sikkerhed mindre, end du har nu, men giv det en chance.

5. Råd & vejledning: Kom ned i butikken og snak om, hvad du har brug for ud fra din cykel, din cykling, din vægt og din teknik. Vi har masser af dæk at vælge imellem.